FAQSzukajUżytkownicyGrupyRejestracjaZalogujAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Stal 2010
Autor Wiadomość
masters_
Pisarz
Barca fan!!

Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 23:15   Stal 2010

Sluchajcie, jest w ogole jakas mozliwosc zasegurowania obecnemu zarzadowi, jakichs nazwisk co do sciagniecia dla Stali??
Ma ktos jakis dostep do kogos wyzej, zeby prezes i trener pomyslal o naszych wschodnich sasiadach i spojrzal przychylnym wzrokiem, na Lagutow, Bogdanowa ew Wodjakowa???

Ostatnio zmieniony przez masters_ Sob Wrz 12, 2009 23:16, w całości zmieniany 1 raz  

Andrzej
Moderator

Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 00:14   

masters_ napisał/a:
Lagutow, Bogdanowa ew Wodjakowa???
Zgłoś się do Matju, może on Cię wysłucha :)
ps. Dlaczego chciałbyś w Stali zawodników, którzy w II lidze na wyjazdach zawsze dają d...? Jeżeli mamy zmieniać skład to tylko na lepszy.

Matju
Tawarisz

Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 14:40   

Ja juz Robertosa nie raz wysluchalem hehe :D Widac ladnie sie napaliles hehe ;) I dobrze ! 8)
Gdyby to bylo jakis czas temu to mialem mozliwosc dotarciaa do zarzadu, a przynajmniej do dyrektora. No ale coz, akredytacji juz nie ma, zwiazek z pewna niezbyt bystra pania, ktora podunal mi Masters (taka ciekawostka :-P ) poszedl sie jebac, wiec nie odezwe sie do niej aby ona cos podpowiedziala. Jedynie moge do kogos ze Stwarzyszenia napisac zeby moze oni cos podpowiedzieli hehe ;) Ale to chyba za malo co ? :)

Antal
Moderator
Siła spokoju!

Wysłany: Pon Paź 05, 2009 18:16   

http://www.sportowefakty....5-pazdziernika/
15 pażdziernika,czyli wszystko zależy od GP.
Mysle że z Gollobem Prezes jest dogadany a jedyna niewiadoma to Holta? jesli odpadnie z GP to pewnie nasi działacze usiadą z nim do rozmów.
Zagar,Jonasson i Rudd chca jeżdzić w Stali! jeśli Holta odpadnie z GP i pozostanie w Stali to mozemy sobie pogadać kogo w miejsce Pikeja?
Dla mnie najważniejsze jest to aby zrobic cos z tym torem aby byl naszym atutem...moze zmiana trenera?

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Wto Paź 06, 2009 08:12   

Antal napisał/a:
Dla mnie najważniejsze jest to aby zrobic cos z tym torem aby byl naszym atutem...moze zmiana trenera?

Dla mnie to jest pierwsza zmiana jaka powinna zapaść, to zmiana menadżera. Naturalnie zgadzam się z tym co Antal napisałeś. Wszystko uzależnione od Dźi Pi.
ah no i jeszcze money :P

antoni królik
Moderator

Wysłany: Wto Paź 06, 2009 09:01   

moim zdaniem Hola nie zalapie do do GP2010 i zostanie u nas

Antal
Moderator
Siła spokoju!

Wysłany: Wto Paź 06, 2009 12:34   

To kogo wolicie Holte czy Kasprzaka....
http://www.sport.pl/zuzel...za_Polonie.html
ja tam wole Holte!
który rezygnuje z GP http://www.zuzel.sport24....c-pol-polakiem/
I to jest dobra wiadomosć bo jak pamietamy po GP zawodnicy nie zawsze w niedziele robili tyle pkt na ile ich stać!
Ostatnio zmieniony przez Antal Wto Paź 06, 2009 12:37, w całości zmieniany 1 raz  

Qba
Forumowicz

Wysłany: Wto Paź 06, 2009 16:42   

Oj jak ja lubię ten okres w żużlu :-P Najlepiej jak zostałby Holta i przyszedł Kasprzaki i problem z głowy :PPPP

Antal
Moderator
Siła spokoju!

Wysłany: Sro Paź 07, 2009 22:10   

Qba napisał/a:
Oj jak ja lubię ten okres w żużlu

No fajne to jest :D
Qba napisał/a:
Najlepiej jak zostałby Holta i przyszedł Kasprzaki i problem z głowy

Chyba jednak tak łatwo nie bedzie...kolejne plotki.... http://www.sportowefakty....w-czestochowie/
Powodzenia :-D

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Czw Paź 08, 2009 08:08   

To Holta będzie miał problem w przyszłym sezonie, w jednej kolejce tyle meczy odjechać :D Gorzów, Bydgoszcz, Częstochowa - teraz wiadomo dlaczego rezygnuje z GP ;)

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Pią Paź 09, 2009 08:44   

Heavy jesteś w błędzie, Świst w niedziele będzie startował z numerem 1 :P
właśnie mam przed sobą program tych zawodów :D

jak będzie pogoda w miare to trzeba się wybrać powdychać troche wspaniałego zapachu przed zimą :P

Antal
Moderator
Siła spokoju!

Wysłany: Sob Paź 17, 2009 15:28   

Gollob zostaje!
http://miasta.gazeta.pl/g...aje_z_nami.html
:D

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Pon Paź 19, 2009 13:16   

No to Tomuś podpisał, ponoć reszta zadeklarowała chęć startowania w następnym sezonie (Holtański też!) i podpisy mają być złożone do 1-go listopada.
Teraz biorą się ostro za dalszą przebudowę sadionu :)

Qba
Forumowicz

Wysłany: Pon Paź 19, 2009 13:30   

No i Władziu zapytany o Bjerre powiedział że ten zawodnik wyraził chęc jazdy w Stali Gorzów ;]

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Pon Paź 19, 2009 14:42   

Może i mamy prezesa nerwusa, wieśmaka, czerwonego nocha, ALE NIE BUDUJE STADIONU 10 LAT jak wspaniały prezes z południa, który kładzie lache na kiboli, wciskając im ścieme co rok, jaki to będzie stadion cudowny. Wszyscy którzy rzucają eiptetami w strone naszego Władka, to tylko dlatego że wyłazi z nich źółć, zazdrość, że my możemy mieć piękny stadion a oni mają drewniany kurnik. Ale co tam niech dalej żyją w magii przenajśmieszniejszego :D
Władek w temacie przebudowy stadionu gada mało ale za to razem z Preziem działają. Chwała WIELKA im za to . . . :yes:

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Wto Paź 20, 2009 08:46   

No dobra, myslałem że ktoścoś dopisze, chciałem z lekka podpuścić. A teraz do rzeczy.
Wszystko ładnie, pięknie, będziemy mieli DPŚ, piękny stadion na 15-17 tysiaków. Tylko czy . . .
Po pierwsze jest w Gorzowie potrzebny stadion na tyle miejsc?? Mam wrażenie że na większości meczy ciężko jest dociułać do 10 tysiaków i połowa stadionu będzie pusta.

Po drugie rozbudowa stadionu jest praktycznie życzeniem, żądaniem Komara a przede wszystkim Prezia Tadeusza. Bez konsultacji z radą miasta, innymi urzędnikami powiedział sobie daje 18 baniek i budujcie. Tylko skąd wziąść tyle kasiorki jak jest wilka dziura w budźecie gorzowskim, nie ma na szpital, przedszkola, szkoły itp.

Rada Miasta jest teraz między młotem a kowadłem, jeśli nie dadzą kasiory to kibole ich powieszą, jeśli dadzą to będą musieli zabrać komuś innemu. piłka ręczni żebrzą o 200 tysiaków i Tadek zagiął parola i powiedział NIE, a teraz chce wywalić 18 baniek dla Staleczki.

Będzie wojna na bank, ale moim zdaniem Jędrzejczak gra niespradiedliwe podług innych klubów w Gorzowie, bo tym sposobem np. plan budowy centrum rekreacyjno-sportowego przy Mironickiej pójdzie znowu w pizdu . . .

Qba
Forumowicz

Wysłany: Sro Paź 21, 2009 16:09   

No dobra skoro to temat Stal 2010 to no to ja trochę się zabawie :mrgreen:

Wariant 1

1.Gollob
2.Zagar
3.Bjerre
4.Kasprzak
5.Holta (pod warunkiem rezygnacji z GP)
6.Zmarzlik
7.Cyran

Wariant 2

1Gollob
2.Ruud/Jonasson
3.Kasprzak
4.Zagar
5.Bjerre lub Holta
6.Vaculik
7.Zmarzlik

I ostatni wariant moim zdaniem najbardziej realny :wink:

1.Gollob
2.Ruud/Jonasson
3.Kasprzak
4.Zagar
5.Holta
6.Zmarzlik
7.Cyran

Uffff :PPPP

Heavyman
Moderator

Wysłany: Sro Paź 21, 2009 20:46   

Młody napisał/a:

Rada Miasta jest teraz między młotem a kowadłem, jeśli nie dadzą kasiory to kibole ich powieszą, jeśli dadzą to będą musieli zabrać komuś innemu...

...Będzie wojna na bank...

Jak narazie radni dosyć łagodnie i w zasadzie pozytywnie ustosunkowali się do tego projektu. Jedyne zastrzeżenia miał poseł PiS'u (zresztą słusznie), że Tadeo trąbi o czymś w mediach, nie konsultując tego uprzednio z radą miasta.
Z naszego piknikowego punktu widzenia, rozbudowa stadionu jest super sprawą, jednak trzeba uczciwie przyznać że Prezydent nie gra fair. Nie sposób się nie zgodzić iż tego typu impreza jest świetną promocją miasta, ale chodzi o sam fakt.
To tak jakby Dziq nagle powiedział że zrzeka się funkcji administratora na rzecz Heavyman'a, nie konsultując tego z Wami, mimo iż bardzo byście tego chcieli 8) :wink:

Co do składu. Narazie mamy kilka pewników:

1. Gollob
2. ??
3. Jonasson
4. ??
5. ??
6. Zmarzlik
7. Cyran

Czyli meczu już nie przegramy 75-15, a 63-27 przy założeniu że Gollob zdobędzie 18 punktów.
Jeżeli w miejsce znaków zapytania zostaną wstawieni Zagar, Kasprzak i Bjerre, to możemy skutecznie powalczyć ze wszystkimi.
Zastanawiam się który klub, mający już dwóch uczestników GP, kusi Holtę. Jak powiedział jego menadżer, rozważają podpisanie umowy z tym klubem i rezygnację z GP jeśli oferta będzie najlepsza. Póki co chyba nie ma klubu mającego dwóch uczestników GP... Chyba że chodzi o nas, a Władzio ma już w ręku papierek z sygnaturą Bjerre :)

Matju
Tawarisz

Wysłany: Sro Paź 21, 2009 21:28   

Kazdy z Was pisze o naszych juniorach. A ja bym inny motyw zastosowal :D Mianowicie na pozycje juniorska sciagnac Vaculika. Po pierwsze Gdansk spadl z ekstraligi wiec Martin pewnie wolalby jezdzic w ekstralidze. Po drugie kazdy klub procz nas ma w skladzie dobrego obcego juniora wiec raczej nie beda sie nim interesowac. Po trzecie Martin to fajny chlopak hehe :D Jedyna przeszkoda moze byc nasza niechec tzn zarzadu do obcego juniora badz tez pomysl Bydzi aby na miejsce seniora puscic Emila a na juniora sciagnac Vaculika

Antal
Moderator
Siła spokoju!

Wysłany: Sro Paź 21, 2009 22:04   

Matju napisał/a:
Kazdy z Was pisze o naszych juniorach. A ja bym inny motyw zastosowal :D Mianowicie na pozycje juniorska sciagnac Vaculika. Po pierwsze Gdansk spadl z ekstraligi wiec Martin pewnie wolalby jezdzic w ekstralidze. Po drugie kazdy klub procz nas ma w skladzie dobrego obcego juniora wiec raczej nie beda sie nim interesowac. Po trzecie Martin to fajny chlopak hehe :D Jedyna przeszkoda moze byc nasza niechec tzn zarzadu do obcego juniora badz tez pomysl Bydzi aby na miejsce seniora puscic Emila a na juniora sciagnac Vaculika

Dokładnie Matju! masz racje :-D dla mnie jest wielka pomyłka jazda dwoma naszymi juniorami w lidze...dobry junior musi sobie wywalczyc miejsce w składzie,w 1 lidze przerabialismy naszych juniorów Hlib,Głuchy,Brzozowski,Rajkowski...kto sie ostał? nikt!
Czasami i sie wydaje ze czym trudniej tym lepiej dla nich i tem co ma talent i bedzie chcial to sie przebije do skladu i zrobi kariere a takie na sile pchanie ich to nie ma sensu.
Ostatnio zmieniony przez Antal Sro Paź 21, 2009 22:05, w całości zmieniany 1 raz  

Marspeed
Moderator

Wysłany: Sro Paź 21, 2009 23:51   

Matju napisał/a:

Wiedzialem ze kiedys nadejdzie taki dzien ze sie zogdze z Matju i prosze, wykrakalem! :P

Wspomnialem o tym tez wczesniej ze dla mnie paranoja jest zostawianie miejsca naszym mlodziezowcom ot tak sobie. Malo tego, Komar wszem i wobec trabi ze nawej jak nasi beda dostawac baty 1:5 to i ytak bedzie cool. Majac na uwadze ze czlowiek z natury jest leniwy Zmarzlik i Cyran odbieraja teraz te glosy nastepujaco: po cholere sie starac, inwestowac w sprzet i ponosic niezdrowe ryzyko skoro i tak mamy caly sezon ne eksperymenty? Jak zeszloroczne silniki nie pojada to bedziemy sie martwic w sierpniu bo przeciez i tak mamy pewne miejsce w skladzie...

Rzut oka na juniorow tegorocznych finalistow DMP:
Ward IMSJ
Zengota (najlepszy polski junior) + Dudem IMPJ

Nie wiem czy Chomski tego nie rozumie ale <b>bez pewnego juniora nie ma sznas na welke o medale</b>.
Milo byloby gdyby tymi punktoujacymi junoorami bylo gorzowianie ale wole Vaculika zdowywajacego trojki niz Zmarzlika zdobywajacego zera (nie oszukujmy sie, wszystko wskazuje na to ze podzieli los Gluchego czy Brzozowskiego).

Jestem jak najbardziej za Vaculikiem.

Co do stadionu. Piszecie panowie ze prezydent gra nie fair podpisujac umowe z BSI i wywierajac presje na radzie miasta a ja sie pytam kto jesli nie Teddy moglby dokonczyc przebudowe? Te wypierdki z lokalnych partyjek mieniacych sie klasa polityczna Gorzowa nie umieja zaplanowac budzetu altanki na swoim ogrodku a co dopiero stadionu.
Nie zgadzam sie z Mlodym odnosnie jego obaw o zabranie funduszy z planowanego stadionu pilkarskiego bo stadion kopany bedzie pokrywany w wiekszosci ze srodkow spoza miasta. Mlody martwisz sie ze na Stali po rozbudowie bedzie polowa stadionu, tymczasem wystarczy ze ceny zejda z 50zl na 30zl i mamy na slakiej 15tys kibicow (o 12tys wiecej niz na planowanym 20to tysieczniku gdy bedzie na nim gralo GKP z biletami po 10zl...).

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Czw Paź 22, 2009 08:39   

Marspeed napisał/a:
Piszecie panowie ze prezydent gra nie fair podpisujac umowe z BSI i wywierajac presje na radzie miasta a ja sie pytam kto jesli nie Teddy moglby dokonczyc przebudowe?

Marspeed uważasz że wszystko jest ok?? to jest identyczna sytuacja jakby Komar w kurwiłsię na Golloba i najpierw wykrzyczał by w tv że Gollob jest zwolniony a później przedstawiał mu jego za i przeciw . . . Prezio Tadeusz najpierw powiedział że da kase dla prasy a później zaczyna rozmawiać z urzędnikami, moim zdaniem jest tutaj coś nei tak.

Marspeed napisał/a:
Mlody martwisz sie ze na Stali po rozbudowie bedzie polowa stadionu, tymczasem wystarczy ze ceny zejda z 50zl na 30zl i mamy na slakiej 15tys kibicow

wierzysz w cuda??? bo ja nie . . .

Marspeed napisał/a:
o 12tys wiecej niz na planowanym 20to tysieczniku gdy bedzie na nim gralo GKP z biletami po 10zl...)

ciężko zdziwił byś się . . .

DZiQ
Administrator
TYLKO GORZÓW !

Wysłany: Czw Paź 22, 2009 10:12   

Zaraz zaraz Młody. Masz już taką krótką pamięć ??
Zalecam się cofnąć do materiałów prasowych 2 lata do tyłu.
Wtedy kiedy startowała przebudowa stadionu.

Tam wyraźnie była mowa o kilku etapach.
I nagle zawieszono ten ostatni etap czyli parking, budynek klubowy, reszta trybun ....
I pamiętam jakby to było dzisiaj jak panowie radni się wypowiadali w radiu czy to tv, ... że dokończymy remont tylko wtedy jeśli Gorzów dostanie imprezę rangi Mistrzostw Świata ... Teraz nagle udają zaskoczonych ??
Projekt dalszej rozbudowy leży od ponad roku !! ...
Teddy ich zaskoczył bo pewnie nikt nie wierzył, że miasto jest w stanie dostać taką imprezke.
I bardzo dobrze.

Dla mnie to właśnie jest kpina !!
I tak jak Marspeed napisał to są "elitki pseudo-polityczne" i na każdym kroku próbują ugrać cokolwiek przed wyborami. Mam tych patałachów serdecznie dosyć. Niech się lepiej wykazują na polu wojewódzkim bo tam to już w ogóle nie mają nic do powiedzenia.

Co do dziur budżetowych ....
a to budżet na 2010 został już ustalony, że już wiadomo o dziurze ??
Bo jak mnie pamięć nie myli to budżet uchwala się w połowie grudnia.
Więc jakie dziury jak jeszcze nie wiadomo co i jak ??
I w ogóle co to za histeria ??
Jak miasto wydało podkreślam dodatkowo 2 mln PLN w połowie roku (na początku roku dzielono środki na wszystkie kluby) czysto na przejedzenie czytaj transfery i kontrakty zawodnicze koszykarek i piłkarzy to jest OK.

Teraz kiedy chce zakończyć to co planowano 2 lata temu i ma służyć miastu na długie lata - to znowu jakaś histeria. Paranoja.

Rzygać się chce.

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Czw Paź 22, 2009 11:23   

DZiQ napisał/a:
Co do dziur budżetowych ....
a to budżet na 2010 został już ustalony, że już wiadomo o dziurze
Bo jak mnie pamięć nie myli to budżet uchwala się w połowie grudnia.
Więc jakie dziury jak jeszcze nie wiadomo co i jak

miałem na mysli tegoroczny budżet, gdzie zaplanowano sobie sprzedaż różnych działek a wielkie g z tego wyszło.
Nie wnikam w gierki polityczne bo to ich sprawa, w co wierzyli w co nie.
Nie podoba mi się to że jedni dostają wszystko a inni nawet pare groszy nie mogą dostać.
Dla mnie jako kibica żużla jak najbardziej na rękę że stadion będzie "zamknięty" wysoką trybuną, ale patrząc z perspektywy mieszkańca uweażam że jest dużo wiecej potrzeb jak rozbudowa stadionu.

Matju
Tawarisz

Wysłany: Czw Paź 22, 2009 22:35   

Jacie piernicze pora umierac :-P Marspeed sie ze mna zgodzil :D

Wracajac do tematu. Bajki o dwoch naszych juniorach mozna sobie wsadzic miedzy bajki. Skoro znowu mamy walczyc o czworke czy medal to z naszymi juniorami znowu tego nie osiagniemy. Co z tego ze sklad seniorski bedzie lepszy skoro juniorzy beda same zera walic. Wyjdzie wtedy na zero i bedzie tak samo jak w tym roku. Wedlug mnie sciagniecie dobrego juniora powinno byc priorytetem dla nas. I tak jak napisal bodaj Antal - jesli nasi beda naprawde niezli to sie przebija do pierwszego skladu.

Co do budzetu miasta i stadionu. Mlody ma racje mowiac ze bedzie dziura. Jako ze na wakacje mialem "przyjemnosc" miec praktyki w Wydziale Gospodarki NIeruchomosciami to wiem iz planowano zyski ze sprzedazy dzialek o prawie 100 mln wiecej niz udalo sie pozyskac.To byl oczywiscie stan na lipiec wiec zakladam w ciemno ze ta kwota nieco sie zmniejszyla bo przetargi byly organizowane co rusz.

Natomiast co do rozbudowy stadionu to powiem w ten sposob. Nie buduja zle - buduja jeszcze gorzej ;) Ja bym sobie w ogole nie zaprzatal glowy sposobem w jakim Tadek zalatwia ta sprawe. Niech buduje o tyle mi do szczescia potrzeba ;)

Heavyman
Moderator

Wysłany: Czw Paź 22, 2009 23:00   

Dziq.
Niestety dwuletnie artykuły prasowe zostały już z mojej pamięci wykasowane i nie pamiętam co radni obiecywali 2 lata temu. Nie wątpię jednak że jest tak jak piszesz.
Problem natomiast nie polega na tym że ktoś jest lub udaje zaskoczonego, bo w zasadzie nikt nie jest zaskoczony. Tak naprawdę "przeciwnicy" Teddy'ego nie sprzeciwiają się rozbudowie stadionu, ale sposobowi w jaki prezydent to rozgrywa. I tu się z nimi zgadzam, bo Gorzów to nie prywatna posesja Jędrzejczaka, w której on sam może sobie rządzić jak mu się tylko podoba. Tego typu decyzje trzeba najzwyczajniej konsultować. Stadion to nie paczka dropsów, którą się kupuje gdy przyjdzie na to ochota. Ale najśmieśniejszy jest fakt iż wszystkie te dyskusje między radnymi tak naprawdę nie mają znaczenia dla rozbudowy stadionu, bo wszyscy tej rozbudowy raczej chcą. Ja się z tego bardzo cieszę i trzymam kciuki żeby nic nie stanęło na przeszkodzie.
To jest w ogóle dziwna sytuacja dla mnie... Z jednej strony cieszę się że prezydent pcha ten stadion do przodu, ale z drugiej... po prostu nie przepadam za tym kolesiem.

P.S.
Nie zauważyłem wcześniej wpisu poprzednika, a jak się okazało jest tam nawet coś nie głupiego 8)

Matju napisał/a:
Ja bym sobie w ogole nie zaprzatal glowy sposobem w jakim Tadek zalatwia ta sprawe. Niech buduje o tyle mi do szczescia potrzeba ;)

Słuszne podsumowanie. Jako kibic Staleczki nie mam nic do dodania.

Ostatnio zmieniony przez Heavyman Czw Paź 22, 2009 23:07, w całości zmieniany 2 razy  

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Pią Paź 23, 2009 09:38   

http://miasta.gazeta.pl/g...ych_miejsc.html
wspaniały, znany Jureczek dorzyca swoje 5 groszy!!

"...Teraz dochodzi jeszcze propaganda sukcesu związana z otrzymaniem przez Gorzów półfinału DPŚ (w dalszej przyszłości finału), co tak naprawdę jest triumfem mocno wątpliwym. Nie tylko dlatego, że w przeszłości Gorzów już taką imprezę (w latach osiemdziesiątych) organizował, ale przede wszystkim, że drużynówka przy Grand Prix to pikuś i żadna promocja miasta. Na półfinał trzeba będzie ustalić ceny biletów na 5 zł i przymusowo dowozić dzieci z okolicznych wiosek, żeby jako tako zapełnić stadion..."

no cóż, nawet żal to wszystko komentować!!

Andrzej
Moderator

Wysłany: Nie Paź 25, 2009 11:41   

Poniżej cytat wywiadu z Martinem Vaculikiem, który ukazał się na SF. Dalej chcecie Go w Stali :)

Przejdźmy do tematu finału. Za kogo trzymasz kciuki? Przyznaj się szczerze...

-Przyznaję się szczerze- będę trzymał kciuki za Falubaz. Myślę, że Falubaz wygra
również i to drugie spotkanie finałowe na MotoArenie. Ogólnie wydaje mi się, że ten zespól jest na tyle silny, że stać go na to. Czuję, że Falubaz zostanie Drużynowym Mistrzem Polski. Będę za to trzymał kciuki.

Sytko
Moderator

Wysłany: Nie Paź 25, 2009 11:52   

niech go biora w cholere, bedzie zajmowal miejsce Dudkowi ;) Niech sie jeszcze wzmocnia Ciotersenem, bedzie jezdzil zamiast Zygoty. Wychowankowie beda szczesliwi ;)

Nie ma sie co ogladac na innych, trzeba robić swoje :)

Marspeed
Moderator

Wysłany: Nie Paź 25, 2009 13:40   

Andrzej napisał/a:
Poniżej cytat wywiadu z Martinem Vaculikiem, który ukazał się na SF. Dalej chcecie Go w Stali

Tym bardziej!

Widac ze chlopakowi ktos nawciskal do glowy zla ideologie. Mozna sie zloscic, zlorzeczyc ale ja wspolczuje jemu i z racji tego ze nigdy nie przestaje wierzyc w czlowieka poalbym mu reke. Z tego da sie wyjsc i ja wierze ze mozna z niego zrobic jeszcze normalnego czlowieka. Chlopak jest mlody i w zwiazku z tym podatny na bzdurne ideologie wiec raczej nie jego nalezy winic ale srodwisko w ktorym przebywa. Podamy mu reke, zaprosmy do Gorzowa i wyprowadzmy tego mlodzienca na zyciowa prosta!

Heavyman
Moderator

Wysłany: Pon Paź 26, 2009 07:43   

Ale po co mamy kogoś wychowywać, skoro są już gotowi, znakomicie ukształtowani zawodnicy :)

http://www.sportowefakty....deptali-szalik/

Andrzej
Moderator

Wysłany: Pon Paź 26, 2009 20:57   

Heavyman napisał/a:
Ale po co mamy kogoś wychowywać, skoro są już gotowi, znakomicie ukształtowani zawodnicy :)
Chyba chłopaki czytali nasze forum :) Dziqu załatw im audiencje u Władka :)

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Czw Paź 29, 2009 15:38   

http://www.gazetalubuska....IAT04/654219379

zielonogórska prasa zaczyna szukać dziury w całym, dlaczego zawsze zaglądają naszym do kieszeni?? Jak nie kontrakt Golloba to teraz umowa z BSI!!

lomboNET
Pisarz

Wysłany: Czw Paź 29, 2009 22:24   

Dziękuję.

DZiQ
Administrator
TYLKO GORZÓW !

Wysłany: Czw Paź 29, 2009 23:12   

AMEN.

Heavyman
Moderator

Wysłany: Pią Paź 30, 2009 02:12   

Patrzcie jaki kwiatek się znalazł w GW :-D

Marspeed dla GW napisał/a:
Szczerze mówiąc nie za bardzo rozumiem oburzenia niektórych mieszkańców (będących jak sądzę w mniejszości), odnośnie rozbudowy stadionu Edwarda Jancarza, choć doskonale przypominam sobie dokładnie taką samą nagonkę malkontentów, gdy postanowiono rozpocząć prace na stadionie dwa lata temu, a dziś każdy się szczyci pięknym stadionem przy ul. Śląskiej.

O tym, że żużel jest sportem numer jeden w mieście nad Wartą nie decyduje "Gazeta Wyborcza", prezydent czy radcy miejscy, ale mieszkańcy, którzy tłumnie przychodzą na mecze żużlowe, płacąc naprawdę kolosalne pieniążki za wspaniałe widowisko. Rozumiem rozgoryczenie kibiców GKP czy AZS PWSZ nie mogących się pogodzić z faktem, że w Gorzowie, w przeciwieństwie do wielu innych miast to właśnie żużel jest sportem, który elektryzuje dziesiątki tysięcy gorzowian, a co za tym idzie to właśnie mieszkańcy swoim uczestnictwem w imprezach sportowych głosują, gdzie powinny być kierowane pieniądze na infrastrukturę sportową. Jaką widownie miałyby mecze GKP, gdyby zamiast marnych 15zł za bilet płaciłby się jak na meczach żużlowych 45zł? 100 widzów?

Mecze żużlowe gromadzą tysiące mieszkańców Gorzowa, miasta którego 13 proc. ankietowanych Polaków kojarzy właśnie z żużlem (największy procent w całej ankiecie dotyczącej Gorzowa zamieszczonej w GW, brak danych na temat innego gorzowskiego sportu) i który to właśnie sport jest naszą wizytówką. Obiekt przy ul. Śląskiej gromadził tysiące mieszkańców od dziesięcioleci, bez względu na to w jakim stanie był nasz stadion, bo tak naprawdę to nie stadion determinuje liczbę kibiców, ale liczba fanów determinuje poziom areny sportowej. W Gorzowie mieszkańcy swoją liczebnością na imprezach sportowych jasno dają znać który stadion powinien być oczkiem w głowie radców miasta.

Poza tym kibice żużla to też wyborcy, którzy co kilka lat rozliczają lokalnych polityków, a w demokracji decyduje głos większości. Tą większością są mieszkańcy, którzy chodzą na mecze przy ul. Śląskiej, a nie Myśliborskiej i to są fakty, z którymi trudno polemizować. Jeśli większość mieszkańców preferuje żużel, dlaczego uszczęśliwiać ich stadionem dla piłkarzy, na których mecze chodzić nie będą? Nie można zmarnować szansy na dokończenie za relatywnie małe pieniądze budowy stadionu Edwarda Jancarza, z którego będziemy dumni i na którym całe gorzowskie rodziny będą przeżywać wspaniałe chwile. Żużel to jest część naszej tożsamości lokalnej, którą należy raczej pielęgnować, a nie się jej wstydzić, choć nie każdemu to się podoba.

Marspeed

WojtekF
Stały Bywalec

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 19:59   

Rzadko się z Wami zgadzam i nie ma w tym nic dziwnego.

Ale w tym akurat....

Cytat:
Patrzcie jaki kwiatek się znalazł w GW

Marspeed dla GW napisał/a:
Szczerze mówiąc nie za bardzo rozumiem oburzenia niektórych mieszkańców (będących jak sądzę w mniejszości), odnośnie rozbudowy stadionu Edwarda Jancarza, choć doskonale przypominam sobie dokładnie taką samą nagonkę malkontentów, gdy postanowiono rozpocząć prace na stadionie dwa lata temu, a dziś każdy się szczyci pięknym stadionem przy ul. Śląskiej.

O tym, że żużel jest sportem numer jeden w mieście nad Wartą nie decyduje "Gazeta Wyborcza", prezydent czy radcy miejscy, ale mieszkańcy, którzy tłumnie przychodzą na mecze żużlowe, płacąc naprawdę kolosalne pieniążki za wspaniałe widowisko. Rozumiem rozgoryczenie kibiców GKP czy AZS PWSZ nie mogących się pogodzić z faktem, że w Gorzowie, w przeciwieństwie do wielu innych miast to właśnie żużel jest sportem, który elektryzuje dziesiątki tysięcy gorzowian, a co za tym idzie to właśnie mieszkańcy swoim uczestnictwem w imprezach sportowych głosują, gdzie powinny być kierowane pieniądze na infrastrukturę sportową. Jaką widownie miałyby mecze GKP, gdyby zamiast marnych 15zł za bilet płaciłby się jak na meczach żużlowych 45zł? 100 widzów?

Mecze żużlowe gromadzą tysiące mieszkańców Gorzowa, miasta którego 13 proc. ankietowanych Polaków kojarzy właśnie z żużlem (największy procent w całej ankiecie dotyczącej Gorzowa zamieszczonej w GW, brak danych na temat innego gorzowskiego sportu) i który to właśnie sport jest naszą wizytówką. Obiekt przy ul. Śląskiej gromadził tysiące mieszkańców od dziesięcioleci, bez względu na to w jakim stanie był nasz stadion, bo tak naprawdę to nie stadion determinuje liczbę kibiców, ale liczba fanów determinuje poziom areny sportowej. W Gorzowie mieszkańcy swoją liczebnością na imprezach sportowych jasno dają znać który stadion powinien być oczkiem w głowie radców miasta.

Poza tym kibice żużla to też wyborcy, którzy co kilka lat rozliczają lokalnych polityków, a w demokracji decyduje głos większości. Tą większością są mieszkańcy, którzy chodzą na mecze przy ul. Śląskiej, a nie Myśliborskiej i to są fakty, z którymi trudno polemizować. Jeśli większość mieszkańców preferuje żużel, dlaczego uszczęśliwiać ich stadionem dla piłkarzy, na których mecze chodzić nie będą? Nie można zmarnować szansy na dokończenie za relatywnie małe pieniądze budowy stadionu Edwarda Jancarza, z którego będziemy dumni i na którym całe gorzowskie rodziny będą przeżywać wspaniałe chwile. Żużel to jest część naszej tożsamości lokalnej, którą należy raczej pielęgnować, a nie się jej wstydzić, choć nie każdemu to się podoba.

Marspeed

zgadzam się w 100 procentach.

Pozdrawiam

Sytko
Moderator

Wysłany: Wto Lis 03, 2009 23:23   

No to treneiro już mamy :)

http://www.sportowefakty....w-stali-gorzow/

Heavyman
Moderator

Wysłany: Sro Lis 04, 2009 09:00   

Cóż... Cieślakiem on nie jest... Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Pomyślałem sobie jednak że gdyby do naszego teamu dołączył Cieślak, to pewnie już przed sezonem, bez względu na skład, wielu kibiców w Gorzowie widziałoby nas na mistrzowskim tronie. Może więc dobrze że jest ktoś inny.

Druga strona medalu jest taka że zatrudniliśmy falu(tfu)baza. Nie jest to pierwszy przypadek w historii, gdyż zdarzały się już obustronnie przypadki transferów Procha i Śwista. Plusem Czernickiego jest fakt iż odbył już wstępny proces odkażania we wrogiej falu(tfu)bazowi Unii Leszno ;) Mam mieszane uczucia, ale szczerze mówiąc przeważa nadzieja, że coś się zmieni na lepsze.

Cóż... może z ogniem właśnie ogniem trzeba walczyć :whoeva:

Ostatnio zmieniony przez Heavyman Sro Lis 04, 2009 09:02, w całości zmieniany 1 raz  

Młody
Moderator
STAL GORZÓW

Wysłany: Sro Lis 04, 2009 09:15   

czyli klan Kasprzaków nam nie grozi bo mamy CzeCzena :)

Odpowiedz do tematu